MIXED USE

HERITAGE DESIGN COMPETITION

The site was located on the corner of two prominent streets in Parramatta. There were two heritage listed cottages on the site which as part of the brief needed  to be preserved. The design evolved around the preservation of these two cottages. The introduction of the green wall was to create a backdrop for the cottages. It was also to conserve and enhance the ecological value of the original site. The ground floor designed to be a vibrant common space linking the
two heritage items spatially and visually. Creating semi opened, well landscaped ground level connecting to the street to the residential lobbies seamlessly. The residents’ access lobbies on ground floor were also designed with high transparency to maintain visual connection and the openness at street level.

(In collaboration with ACA)

AREA

12150 sqm

WHERE

Parramatta

WHEN

2012